Energieaudit

Een energieaudit geeft antwoord op de vragen waar, hoeveel en op welke manier energie in uw woning kan worden bespaard. In een energieaudit kan een onderzoek gebeuren naar het verwarmingssysteem, de isolatie van de woning, enz.
Energieaudit


Terug naar filteroverzicht

Algemene informatie

Doel
Maatregelen/oplossingen: Hoe kan ik verbeteren?
Tool type
Externe audit
Toepassingsgebied
Procesfase
Gratis/Betalend
Betalend
Zelfstandig uit te voeren
Nee
Handleiding
Nee
Talen
Nederlands
Afkomst
Belgi

Contactgegevens

Adres
Vlaams Energieagentschap (VEA)
Koning Albert-II-laan 20 bus 17
1000 Brussel

Categorie├źn

Thema's
Energie
Sectoren
Landbouw
Industrie
Transport
Energie
Handel en diensten, gemeenten, particulieren
Aspects
Milieutechnisch
Economisch

Input

Algemeen
U raadpleegt de lijst van erkende energiedeskundigen en selecteert een energiedeskundige, die vervolgens bij u thuis langskomt om de woning energetisch in kaart te brengen.
Voorbereiding
U kunt het bezoek ter plaatse vergemakkelijken door facturen (gas, stookolie, elektriciteit) en technische informatie (dakisolatie, vernieuwen stookketel of boiler, ...) klaar te leggen en een schets van te maken van de buitenkant van uw woning (met opgave van de afmetingen van alle buitengevels, deuren, ramen, ...).
Inspanningen (tijd)
Indicatief: enkele uren voor de begeleiding van de energiedeskundige en de voorbereiding.
Inspanningen (personeel)
Iedereen die energie wenst te besparen in zijn/haar woning.

Output

Algemeen
De energiedeskundige bezorgt u het rapport dat bestaat uit drie luiken: een algemeen deel, een toelichting bij de mogelijke verbeteringen m.b.t. de muren, dak en vensters en een toelichting bij de mogelijke verbeteringen m.b.t. de verwarmingsinstallatie en de warmwaterproductie.

Uw voordeel: een grote energiebesparing indien de voorgestelde maatregelen worden uitgevoerd, inzicht in de energiestromen in uw woning en technische informatie over hoe de maatregelen correct kunnen worden uitgevoerd.