studie
05/04/2019 - 00:00

Het Vlaamse Energiearmoedeprogramma is bijna volledig uitgevoerd. Dat blijkt uit het evaluatierapport dat vandaag op de Vlaamse regering is besproken. Het rapport bevat tegelijk aanbevelingen voor de toekomst. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Deze Vlaamse regering heeft als eerste het thema energiearmoede hoog op de agenda geplaatst. Samen met onder meer de armoedeverenigingen hebben wij een concreet actieplan uitgewerkt én uitgevoerd. Dit evaluatierapport leert ons wat zeer goed gewerkt heeft en wat er in de toekomst nog extra kan worden gedaan.”

nieuws
05/10/2018 - 00:00

Via de OCMW’s kunnen mensen met een aardgasbudgetmeter die niet voldoende geld hebben om op te laden, van 1 november tot 1 april een minimale levering aardgas krijgen. Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein legde vandaag de bedragen van de minimale aardgaslevering voor deze winter vast. 

nieuws
29/09/2017 - 00:00

De Vlaamse regering past op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein het Energiebesluit aan. Voortaan moeten energiescans bij kwetsbare doelgroepen vaker leiden tot een wissel van energieleverancier. En mensen overtuigen om eenvoudige ingrepen uit te voeren om hun energiefactuur te verlagen.