nieuws
16/04/2019 - 00:00

The university’s Executive Board today received the BREEAM-certificate for the sustainability of the recently renovated Atlas building. BREEAM is one of the two leading systems worldwide for measuring the sustainability of buildings. 

nieuws
20/03/2019 - 00:00

The Commission is releasing €750 million of funding for key European energy infrastructure projects with major cross-border benefits. Supporting the construction of necessary infrastructure, contributes to the Commission's energy policy priorities of improving energy security, whilst giving consumers more choice, and spurring economic growth and jobs. 

studie
28/02/2019 - 00:00

Onderzoeksrapport Transport & Mobility Leuven

nieuws
22/02/2019 - 00:00

Steengoed Projecten is op 22 februari gestart met de voorbereidende grondwerken aan hun nieuwe, bijna-energieneutrale (BEN) kantoren in Dilsen-Stokkem. De symbolische eerstespadesteek was niet alleen voor het ontginningsbedrijf zelf, maar ook voor de omwonenden een langverwacht moment: “Hiermee geven we gelijktijdig de aftrap van het grootschalige Elerweerd-project. 

nieuws
08/02/2019 - 00:00

The International Energy Agency officially took over on 1 February as the Facilitator of the Biofuture Platform, a group of 20 countries seeking to accelerate development and scale up deployment of modern sustainable low carbon alternatives to fossil based solutions in transport, chemicals, plastics and other sectors.

nieuws
04/01/2019 - 00:00

Voor wie voor het eerst met WKK geconfronteerd wordt, is betrouwbare achtergrondinformatie onontbeerlijk. Daarom stelt COGEN Vlaanderen, samen met deskundige partners, 2-jaarlijks een WKK-Wegwijzer op. 

nieuws
19/11/2018 - 00:00

De Ecodesign Challenge richtte zich tot studenten van de opleidingen productontwikkeling van de UAntwerpen en Idea & Innovationmanagement van de Erasmushogeschool Brussel. Op dag één bedachten ze ideeën om speelgoed duurzamer te maken. Ze kregen ondersteuning van experts van Cartamundi, Smart nv, PARS PRO TOTO, Technopolis, Vlaanderen Circulair en de Kringwinkel Antwerpen.

nieuws
13/11/2018 - 00:00

De Vlaamse Gemeenschap plaatste op 12 november voor het eerst een duurzame obligatie. Vlaams minister van Financiën en Begroting Bart Tommelein: "Dat we zo snel 500 miljoen konden ophalen bewijst dat Vlaanderen een sterk merk is op de financiële markten én dat investeerders bereid zijn geld op tafel te leggen voor een duurzaam product."

nieuws
07/11/2018 - 00:00

In Enschede start een nieuwe benadering van de grondwaterproblematiek: bewoners gaan zelf hun grondwaterstand meten. Dit in het kader van de Citizen Science-pilot Grondwater peilen, gecoördineerd door DesignLab Universiteit Twente. De eerste peilbuizen gingen eind oktober bij elf Enschedese huishoudens de grond in. Binnenkort komen daar 'slimme' open source-sensoren bij, die via het Internet der dingen inzicht geven in het grondwaterpeil. 

studie
31/10/2018 - 00:00

In november start het Europese ARBAHEAT consortium met een onderzoeksproject om een van de modernste kolencentrales ter wereld, de kolencentrale van ENGIE in Rotterdam, om te bouwen naar een biomassagestookte centrale. Doel van deze showcase is om de mogelijkheden te onderzoeken van een innovatieve technologie om zo kostenefficiënt en flexibel mogelijk te zijn bij levering van duurzame elektriciteit én warmte uit een 100% biomassagestookte energiecentrale.