studie
27/11/2018 - 00:00

At first glance, it almost sounds crazy. Can we really take carbon dioxide emissions from an industrial plant and store them underground? To find out, research is currently taking place to test if such an idea is not only viable but safe, and prove that to the public.

nieuws
09/11/2018 - 00:00

Met de app van de Virtuele Boring kan elke Vlaming voortaan op de smartphone zien wat er op elke plaats in Vlaanderen in de ondergrond zit, tot op vijf kilometer diepte.

nieuws
11/06/2018 - 00:00

De ondergrond is belangrijk voor winning van drinkwater en energie. Het gebruik van de ondergrond moet dan ook op een veilige, duurzame en efficiënte manier wordt ingevuld. Het kabinet vindt het belangrijk dat gebruikers van de ondergrond mee denken over hoe die ondergrond eruit moet zien. 

nieuws
13/01/2014 - 12:02

Informatie over activiteiten in de Nederlandse ondergrond moet beter worden vastgelegd. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wil dat overheden  gegevens over de ondergrond centraal registreren in een basisregistratie ondergrond (BRO). Dit zorgt voor lagere onderzoekskosten, helpt bij het opstellen van ruimtelijke plannen en bespaart overlast en kosten bij uitvoering van werkzaamheden. De minister heeft hiervoor een wetsvoorstel aan de Tweede Kamer gestuurd.