nieuws
02/08/2018 - 00:00

The European Commission is standing by Europe's farmers this summer, as they grapple with the difficulties of extreme droughts. Farmers will be able to receive their direct and rural development payments in advance and will be granted more flexibility to use land that would normally not be used for production, in order to feed their animals. 

nieuws
04/02/2014 - 10:38

In de jongste fase van de "Generation Awake"-campagne van de Europese Commissie wordt de aandacht gericht op de ecologische, economische, sociale en persoonlijke gevolgen van het onduurzame gebruik van hulpbronnen. Het doel van de campagne is om consumenten bewust te maken van de gevolgen van hun consumptiepatronen op natuurlijke hulpbronnen en om consumenten de voordelen te tonen als ze hun gewoonten veranderen.

nieuws
20/01/2014 - 09:10

Commissarissen Maria Damanaki en Günther Oettinger hebben vandaag een nieuw actieplan voorgesteld om de verdere ontwikkeling van de sector van de hernieuwbare oceaanenergiebronnen te bevorderen. Een centraal onderdeel van dit actieplan is de oprichting van een forum voor oceaanenergie waarin stakeholders worden samengebracht om capaciteit op te bouwen en samenwerking te stimuleren. Het actieplan moet de ontluikende sector van "blauwe energie" aanzwengelen en op weg helpen naar volledige industrialisering.

nieuws
16/05/2013 - 14:42

De uitstoot van broeikasgassen door installaties die deelnemen aan de EU-regeling voor de handel in emissierechten (EU-ETS) is vorig jaar met 2 % gedaald, zo blijkt uit informatie die in het EU-register opgeslagen is.

nieuws
27/02/2013 - 10:01

The President of the European Commission, José Manuel Barroso, has announced today the creation of a Science and Technology Advisory Council. This informal advisory body held its first meeting today in Brussels.