nieuws
30/07/2019 - 00:00

Het Vlaams Energieagentschap heeft de steun voor een tweede reeks lokale energieprojecten goedgekeurd. Begin juli werden al eens 52 gemeenten geselecteerd, die in totaal voor 1,22 miljoen euro projecten kunnen uitvoeren. Vandaag raakten opnieuw 46 gemeenten bekend, die alles samen 1,4 miljoen krijgen. Zevenentwintig gemeenten ontvangen steun voor één energieproject. Nog eens negentien gemeenten ontvangen steun voor twee ingediende projecten. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “De uitvoering van lokale energieprojecten betekent meer dan een besparing op de energiefactuur van een stad of gemeente. Alle inwoners genieten mee van de vergroening van hun gemeente of stad.”

nieuws
11/06/2019 - 00:00

Ook dit najaar kunnen bedrijven en organisaties opnieuw een steunaanvraag indienen voor projecten in het kader van het Vlaamse Clean Power for Transportplan. Projecten die in aanmerking komen, gaan over extra laadinfrastructuur voor elektrische deelwagens en taxi’s, op grote parkings en bij bedrijven en organisaties en over groene logistiek en e-mobility in buurtprojecten. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “De vergroening van voertuigen blijft hoog op de agenda. Met deze oproep versterken we de uitrol van bijkomende laadinfrastructuur én ondersteunen we deelvervoer.”

link
04/04/2013 - 17:21

NCP Brussels is vanaf vandaag uitgerust met een eigen webstek ! NCP Brussels helpt alle Brusselse stakeholders om toegang te krijgen tot Europese steun voor onderzoek- en innovatie-projecten dankzij haar brede waaier aan gratis en hoog kwalitaitieve dienstverlening.

link
01/01/2009 - 00:00

 

De energiewinstcalculators

De Vlaamse overheid heeft een calculator opgesteld waarmee je de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen kan berekenen :

Wat kan je berekenen:

link
01/01/2009 - 00:00