nieuws
17/05/2019 - 00:00
  • Steunmechanisme groene stroom en warmtekrachtkoppeling: wijzigingsbesluit
  • Installatiepremie thuisbatterijen
nieuws
17/05/2019 - 00:00

De Vlaamse regering heeft op voorstel van minister van Energie Lydia Peeters een premie voor thuisbatterijen goedgekeurd. Een batterij kan opgewekte energie die niet onmiddellijk lokaal kan worden verbruikt, opslaan om later te gebruiken. Tegelijk zorgt energieopslag ervoor dat het distributienet op piekmomenten niet overbelast wordt. 

nieuws
15/10/2018 - 00:00

De Europese alliantie voor batterijen (EBA) ging een jaar geleden van start en ondertussen is de Commissie met een actieplan gekomen, worden de eerste proefproductiefaciliteiten gebouwd en zijn verdere projecten aangekondigd. Het doel is ervoor te zorgen dat de EU een vooraanstaande rol speelt bij de strategisch belangrijke productie van batterijen en de innovatie op dat gebied.

nieuws
11/09/2018 - 00:00

In aanwezigheid van Vlaams minister van energie, Bart Tommelein, werd bij ADR Technics, een groothandel gespecialiseerd in energieconcepten, een uniek proefstation voor hernieuwbare energie geïntroduceerd. Uniek is de combinatie van verschillende PVT-zonnepanelen, die zowel warmte als elektriciteit genereren, in combinatie met verschillende vormen van opslag en een continue monitoring in reële omstandigheden. 

nieuws
30/03/2018 - 00:00

Milieuministers Joke Schauvliege en Céline Fremault hebben vanmiddag op AutoTechnica in Brussels Expo een akkoord ondertekend met Bebat en de federaties Traxio, Febiac en FEE (Federatie van Elektriciteit en Elektronica Branches) voor de inzameling en de recyclage van afgedankte batterijen waaronder batterijen van hybride, plug-in en elektrische voertuigen (EV-batterijen).