nieuws
13/11/2017 - 00:00

Het EU Ecolabel is het officiële milieulabel van de Europese Unie en geeft consumenten de zekerheid om kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke producten te herkennen: van schoonmaakmiddelen, papier, schoenen, zepen en douchegels... tot hotels. Anno 2017 viert het EU Ecolabel zijn 25ste verjaardag. En daar hoort een nieuwe campagne bij “Het Europees Ecolabel. De Power Flower”,  in samenwerking met Carrefour, Delhaize, Lidl, Kruidvat en Colora.

nieuws
15/05/2017 - 00:00

Wie in Vlaanderen een event organiseert, heeft veel keuze op het gebied van drink- en eetgerei. Ook duurzaam cateringmateriaal is een optie, maar door het grote aanbod is het niet altijd duidelijk welke producten milieuvriendelijk zijn. Met de ‘Wegwijzer cateringmateriaal’ biedt de OVAM organisatoren een nuttige handleiding aan.

nieuws
28/04/2017 - 00:00

Vrijdag 28 april besliste de Vlaamse regering op voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein om de premie voor elektrische voertuigen uit te breiden. Binnenkort zal ook een privépersoon die kiest voor een leasewagen, kunnen genieten van de premie.

nieuws
10/03/2017 - 00:00

Regelgeving en beleidsinformatie, maar ook tips, goede praktijken, voorbeeldbestekken, labels, criteria en clausules: de Gids voor duurzame aankopen geldt al twaalf jaar als een praktische leidraad voor professionele aankoopexperten.

studie
16/01/2017 - 00:00

Uit de laatste cijfers van het European Alternative Fuels Observatory (EAFO) blijkt dat België in 2016 opklimt in de rangschikking. Wat elektrische wagens betreft (batterijaangedreven + plug-in hybride) stijgen we van de zevende naar de derde plaats binnen de Europese Unie. Voor voertuigen op CNG komt België de top tien binnen op de vierde plaats.

nieuws
25/11/2016 - 00:00

Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein en Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege vergroenen de verkeersfiscaliteit voor bestelwagens. De aanpassing geldt voor nieuwe inschrijvingen vanaf 1 juli 2017. De vrijstelling voor elektrische en CNG-bestelwagens zal ook van toepassing zijn op reeds ingeschreven voertuigen. ‘Wie een bestelwagen koopt, willen we aanmoedigen om te kiezen voor een milieuvriendelijk model’ aldus de ministers.