nieuws
02/09/2019 - 00:00

Slimme laadpalen in 21 Nederlandse gemeenten

nieuws
05/04/2019 - 00:00

Iedereen die iets met energiebesparing, duurzaam bouwen of hernieuwbare energie te maken heeft, was op donderdag, 4 april in Bilzen te vinden. Hoogwaardigheidsbekleders uit de regio - en ver daarbuiten - waren afgereisd naar Infinity, het nieuwe en uitermate duurzame kantoorgebouw van energiespecialist Encon. De officiële inhuldiging gebeurde door Vlaams minister van Energie, Mevrouw Lydia Peeters, samen met de gouverneur van Limburg, Herman Reynders en de burgemeester van Bilzen, Bruno Steegen. 

studie
22/09/2017 - 00:00

Wie kiest voor een elektrische wagen doet dat in de eerste plaats omwille van de milieu-impact. Meer dan 90% is tevreden over de auto en de rij-ervaring, en zou een elektrische wagen aanraden aan vrienden en familie. De grootste drempels blijven de actieradius en het gebrek aan publieke laadpalen. Dat blijkt uit een enquête van het Vlaams Energie Agentschap (VEA) bij 572 mensen.

nieuws
13/12/2016 - 00:00

Publieke laadpalen belangrijke aanvulling op thuisladen en laden op het werk

Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein kondigde eerder dit jaar de plaatsing aan van 2500 nieuwe publieke laadpalen met telkens twee laadpunten.

studie
28/08/2012 - 00:00

Nederland behoort tot de koplopers op het gebied van de uitrol  van elektrische voertuigen en laadinfrastructuur. Op het gebied van stimulering van innovatie (budget voor R&D, proeftuinen, ondersteuning industrie) maakt Nederland haar ambities minder waar, en neemt zij in Europa een bescheiden positie in. Zo blijkt uit recent onderzoek  door ECN en Agentschap NL. In het rapport “Elektrisch vervoer in Nederland in internationaal perspectief” wordt de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland vergeleken met een twaalftal landen in Europa en daarbuiten.