nieuws
21/03/2017 - 00:00

A new, tougher, A to G scale showing the energy efficiency of household appliances should be introduced to keep pace with technological progress, agreed the Parliament’s and Council’s negotiators on Tuesday.

nieuws
20/03/2017 - 14:00

Of je nu een grote tuin, of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij houden!  Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: "Mijn gifvrije tuin" bundelt tips voor vier soorten tuinen en helpt je op weg naar een gifvrije tuin.

nieuws
20/03/2017 - 00:00

De hellende percelen op de waterscheiding tussen IJzer- en Leiebekken hebben sterk te lijden onder erosie. Telkens het fel regent, stroomt er een aanzienlijke hoeveelheid vruchtbaar bodemmateriaal met het water mee van de akkers. De gevolgen zijn groot, zowel voor landbouwers, burgers, weg- en waterbeheerders als voor de waterkwaliteit. 

nieuws
20/03/2017 - 00:00

De toekomstige ontwikkelingen op de mijnsite maken een make-over voor het natuurgebied Schansbroek wenselijk. 
In mei 2016 gebeurde de aanleg van nieuwe wandel- en fietspaden. Nu start de tweede fase van werken.

nieuws
17/03/2017 - 00:00

De kleine windmolen op het terrein van landbouwer Johan De Bruyne kwam er niet zonder slag of stoot. Pas zijn derde aanvraag werd goedgekeurd door het schepencollege van Diksmuide. ‘We hebben met de Vlaamse overheid de regels versoepeld om het plaatsen van kleine windmolens makkelijker te maken.

nieuws
17/03/2017 - 00:00

Op 10 maart is het startschot gegeven voor de opmaak van een beheer- en onthaalplan voor het Vloethemveld. Vier studiebureaus zullen voor de opmaak van het plan gedurende 1,5 jaar op het terrein studiewerk uitvoeren en betrokkenen contacteren.

nieuws
17/03/2017 - 00:00

De Europese Commissie heeft de Belgische plannen onderzocht om Engie-Electrabel en EdF Belgium te vergoeden voor mogelijke financiële risico's verbonden aan de langetermijnexploitatie van drie kerncentrales. Uit dat onderzoek bleek dat deze plannen in overeenstemming zijn met de EU staatssteunregels.

nieuws
17/03/2017 - 00:00

Climate change is bringing new environmental and security challenges in the Arctic, as the melting ice cap opens up new navigation and fishing routes, and competition for its natural resources heats up, say MEPs in a resolution voted on Thursday. They call for measures to protect the vulnerable Arctic ecosystem, ban oil drilling there and keep it a low-tension and cooperation area. 

nieuws
17/03/2017 - 00:00

De natuur werkt hard aan onze bescherming en aan de instandhouding van ons dagelijks leven - een feit dat vaak onvoldoende wordt gewaardeerd. De natuur is echter van levensbelang, het levert schone lucht, zuiver drinkwater, kleding, voedsel en grondstoffen die we gebruiken voor ons onderdak. Andere weldaden zijn minder bekend, zoals de rol van de natuur bij het verlichten van de effecten van klimaatverandering. Teneinde de belangrijke rol van de natuur in ons leven te benadrukken, nodigt het Europees Milieuagentschap (EMA) u uit vast te leggen hoe de natuur u voordelen biedt en mee te doen aan de fotocompetitie NATURE@work (natuur aan het werk). 

nieuws
16/03/2017 - 14:00

Wij zoeken cleantech helden! Counter klimaatverandering met jouw idee! 

Ligt klimaatverandering jou na aan het hart? Heb je een fris, innovatief of gedurfd idee om dit aan te pakken en wil je dit graag in actie omzetten? Of er je eigen zaak mee uitbouwen? Neem dan zeker deel aan Climate Launch Pad 2017!  CLP2017 is wereldwijd de grootste wedstrijd voor innovatieve cleantech ideeën. Deelnemers uit meer dan 30 Europese landen strijden voor de eerste plaats in deze uitdagende competitie.