Webinar Sloopinventaris 23/10/2014

Webinar ‘Sloopinventaris – niet enkel aandacht voor asbest !

Wanneer ?

Donderdag 23 oktober 2014 van 11u00 tot 12u00

Inhoud

Sinds 2009 geldt in Vlaanderen de verplichting om bij afbraak of ontmanteling van alle gebouwen en installaties van meer dan 1000 m3 (met uitzondering van puur residentiële gebouwen) naast een asbestinventaris eveneens een sloopinventaris op te stellen. Het doel is een verbeterd (her)gebruik van de vrijkomende materialen maar ook een verhoogde bescherming van mens en omgeving tegen alle gevaarlijke stoffen die kunnen vrijkomen bij sloopwerken.

De sloopinventaris geeft aan de bouwheer en sloper inzicht in de volledige afvalstoffenstroom die bij sloop- of ontmantelingswerken op gang komt, waaronder zich problematische zowel als waardevolle stoffen bevinden. De inventaris vormt bovendien een belangrijk hulpmiddel bij de opmaak van het veiligheids- en gezondheidsplan.

In 2012 stelde Ibeve in opdracht van de OVAM een handleiding en bijhorend achtergronddocument op die de opsteller helpt om de inventarisatie op een consistente en efficiënte wijze uit te voeren. In dit webinar verneemt u op minder dan een uur tijd hoe een sloopinventaris tot stand komt en hoe u optimaal kan gebruik maken van de resultaten.

Doelgroep

Bouwheren, architecten, aannemers, projectontwikkelaars, preventie-adviseurs en milieudeskundigen, verantwoordelijken van bedrijven en instellingen die sloop- of verbouwingswerken voorzien.

Hoe deelnemen ?

U kunt deelnemen aan dit WEBINAR in uw eigen werkomgeving. Wat u nodig heeft, is een computer met internetverbinding.

Hoe 't werkt:

1) Schrijf u in op www.idewe.be/infosessies (klik door naar de infosessie 'sloopinventaris).

2) Wij sturen een bericht ter bevestiging van uw inschrijving.

3) De dag voordien ontvangt u een bericht met een weblink waardoor u kunt inloggen.

4) Enkele minuten voor de aanvang op de dag zelf klikt u op deze link en volgt u de instructies; vergeet niet het geluid van uw computer aan te zetten.

5) Heeft u een vraag, dan kan u deze in de chatbox stellen.

Prijs

Deelname is kosteloos

Geplaatst door

Contactgegevens

IBEVE vzw
Interleuvenlaan 58/2
3001 Leuven

Datum

06/10/2014