Waterstofregio 2.0: kansen voor West-Vlaanderen

Programma

Inschrijven en volledig programma via www.pomwvl.be

Waterstof wordt binnen Europa beschouwd als een belangrijke optie voor een fossielvrije duurzame economie. In zero-emissie transporttoepassingen zijn de eerste personenwagens op de markt te koop en in de regio Vlaanderen-Nederland zijn al bussen, heftrucks en een vuilniswagen op waterstof gedemonstreerd. Ook in de maritieme sector wordt waterstof als optie voor verduurzaming vernoemd.

POM West-Vlaanderen is partner in het goedgekeurde Interreg-project Waterstofregio 2.0, waarin onder andere een vloot van 75 heftrucks op waterstof wordt gedemonstreerd en een vrachtwagen (40 ton) op waterstof zal worden ontwikkeld en gedemonstreerd. Op woensdag 14 december 2016 lichten POM West-Vlaanderen en WaterstofNet dit innovatief project in West-Vlaanderen toe. U krijgt er zicht op de opportuniteiten voor (West-)Vlaamse bedrijven binnen de waardeketen van Waterstof. We zoomen in op concrete zero-emissie transporttoepassingen voor goederen & personen.

Aansluitend kunt u het evenement Mobilinnovation bijwonen, over de kansen en risico's voor de keuze van CNG/LNG bij truck&bus.

Kostprijs

Deelname aan deze workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht via www.pomwvl.be. Dit kan tot uiterlijk woensdag 7 december.

Locatie

Kortrijk XPO

Doorniksesteenweg 216

8500 Kortrijk

Organisator

POM West-Vlaanderen en WaterstofNet

Met financiële ondersteuning van Interreg Vlaanderen-Nederland, Agentschap Innoveren & Ondernemen en de provincie West-Vlaanderen

 

 

Contactgegevens

Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen
Koning Leopold III-laan 66
8200 Sint-Andries/Brugge

Datum

14/12/2016