Specialisatiemodule tot preventieadviseur niveau 1

Programma

Vernieuwd programma volgens de Codex Welzijn op het Werk
  De leerdoelstellingen opgenomen in de Codex Welzijn op het Werk Boek II. Titel 4. werden systematisch getoetst en geïmplementeerd binnen een logisch gestructureerde opbouw van de cursus.
In deze module worden de thema's, eerder aangehaald in de multidisciplinaire basismodule, diepgaander bestudeerd. Specifieke aandacht wordt besteed aan brandveiligheid, de machinerichtlijnexplosieveiligheidveilig gedrag (Behaviour Based Safety), … De diverse risicoanalysetechnieken worden uitvoerig behandeld.
Er wordt extra aandacht besteed aan arbeidsveiligheidergonomie,... Verder wordt ook de integratie van het welzijnsbeleid in managementsystemen behandeld.
De lessen worden op zeer praktische wijze gegeven: theoretische lessen worden aangevuld met oefeningen en cases en een aantal bedrijfsbezoeken.
Deze module omvat een 3-tal praktische opdrachten waaronder het schrijven van een eindwerk.

Waarom kiezen voor Amelior-Howest?

Amelior en Hogeschool West-Vlaanderen bieden als enige de Specialisatiemodule tot Preventieadviseur Niveau I aan in West-Vlaanderen. Maar er zijn nog meer redenen om te kiezen voor de tandem Amelior-Howest voor deze module:
 
  • vernieuwd programma volgens de nieuwe Codex Welzijn op het werk
  • zeer praktijkgericht met verschillende bedrijfsbezoeken
  • docenten met ruime praktijkervaring
  • hoge slaagkansen dankzij ondersteuning van uw leertraject door bekwame docenten, een sterk programma en veel interactie. U kan een beroep doen op een externe promotor voor uw paper.
  • professionele en kleine deelnemersgroep
  • gratis toegang als cursist tot onze bibliotheek (ruim 1400 boeken, naslagwerken en 70 tijdschriften, in onze vijf domeinen)
  • gratis: handboek 'Welzijn op het werk' (Provinciaal Veiligheidsinstituut) of het 'Preventiezakboekje voor Welzijn op het Werk' (Kluwer)
  • ook na de opleiding laten we u niet los: we bieden u twee keer per jaar de mogelijkheid bij te blijven via onze  'Bijscholing voor de preventieadviseur'.
  • Amelior, een gedreven organisatie, als ruggensteun voor u: tijdens deze opleiding, maar ook later bij het uitoefenen van uw functie als preventieadviseur kunt u blijvend een beroep op ons doen

Voor wie?

Deze specialisatiemodule is bedoeld voor wie als Preventieadviseur Niveau I aan de slag wil en daartoe aan het wettelijke opleidingsniveau (Niveau I) moet voldoen. Maar ook wie zelf een degelijk en effectief preventiebeleid wil uitbouwen en kennis omtrent arbeidsveiligheid en welzijn op het werk wil verwerven voor toepassing in de eigen (beheers)functie (bv. productieleiders, diensthoofden, directeurs, stafmedewerkers, interne auditors, ...). Kortom voor al wie een goed onderbouwd advies wil kunnen geven omtrent het preventiebeleid op diverse niveaus binnen de organisatie.

Raadpleeg hier de verschillende specialisaties waarin een preventieadviseur zich kan ontwikkelen.  

Wanneer?  Vanaf woensdag 02/10/2019 wekelijks op woensdag telkens van 09u.00 tot 17u.00

 

Prijs: 3650 euro.

Alle prijzen zijn inclusief lunch (uitgezonderd bij namiddag- en avondseminaries), koffiepauzes, verfrissingen, syllabus en schrijfgerei. Deze opleiding is vrij van BTW.
In deze prijs is tevens een studentenabonnement van Prevent inbegrepen en keuze uit het preventiezakboekje of boek "Welzijn op het werk".

Locatie: Amelior, Beneluxpark 1, 8500 Kortrijk

Organisator: Amelior

Extra informatiehttp://www.amelior.be/nl/opleidingen/veiligheid-welzijn-op-het-werk/preventieadviseur/preventieadviseur-niveau-i

Geplaatst door

Contactgegevens

Amelior
Beneluxpark 1
8500 Kortrijk
Tel.: 056/23.20.60

Datum

02/10/2019