Kosten- en batenanalyse van een milieuproject - KORTRIJK (Milieucyclus: sessie 10)

Omschrijving

Programma

Maandelijks organiseert Confocus een 3-uur durende bijscholing voor milieucoördinatoren in Kortrijk en in Hasselt. U kan inschrijven voor alle 10 sessies tegelijk, per reeks van 5 of per sessie. Hieronder vindt u alvast meer informatie over de tiende sessie met als thema 'Kosten- en batenanalyse van een milieuproject' in Kortrijk.

Meteen de volledige milieucyclus bekijken, klik dan hier

Milieucyclus sessie 10: Kosten- en batenanalyse van een milieuproject (Klik op de titel voor meer info over deze sessie)

Gastspreker: ir. Prof. Dr. Steven Van Passel, milieueconoom, UHasselt
Een kosten baten analyse is een veel gebruikte methode om de meeste geschikte milieuprojecten en milieumaatregels te selecteren. Het principe is alvast erg eenvoudig: alle positieve en negatieve effecten van een voorgesteld project of maatregel worden gewaardeerd in geldwaarde. Het project of de maatregel waar de netto opbrengsten (opbrengsten min de kosten) het hoogste zijn, kan uiteindelijk gekozen en uitgevoerd worden. Tijdens deze sessie zal er aan de hand van enkele milieuprojecten een overzicht gegeven worden van de verschillende stappen in een kosten- en batenanalyse. Daarnaast zal er ook een vergelijking gemaakt worden met een kosteneffectiviteitsanalyse. Tot slot komen de voordelen en beperkingen aan bod en zal er kort ingegaan worden op duurzaamheidsevaluaties.

Accreditatie: Attest voor de permanente vorming van milieucoördinatoren.

Doelgroep: Milieucoördinatoren, milieuverantwoordelijken, milieujuristen, milieuambtenaren, bedrijfsleiders van milieubedrijven, milieudeskundigen en -adviseurs en veiligheids- en kwaliteitsverantwoordelijken, ...

Inschrijven

http://www.confocus.be/main/nl/seminars/register/milieu/300/milieucyclus-sessie-10-kosten-en-batenanalyse-van-een-milieuproject

Kostprijs

Abonnementformules:
- Prijs per actua-sessie: 190 euro (excl. BTW)
- Prijs per 5 actua-sessies: 875 euro (excl. BTW)
- Prijs per 10 actua-sessies: 1600 euro (excl. BTW)

50% korting via de KMO-portefeuille: Meer informatie op www.kmo-portefeuille.be (ons erkenningsnummer is DV.O106917).

Locatie

Kanaal127
Stasegemsesteenweg 110, 8500 Kortrijk
België

Organisator

Confocus

http://www.confocus.be

Geplaatst door

Contactgegevens

Marleen Tans
Confocus
Sint-truidersteenweg 173
3500 Hasselt
Tel.: 011/75.41.02
Fax.: 011/75.41.04
E-mail: marleen.tans@confocus.be
Website: http://www.confocus.be

Datum

04/12/2012