Duurzaam aankoopbeleid tips & tricks

Programma

Woensdag 13 november 13u00-16u00

Vandaag ambiëren steeds meer ondernemingen om duurzaam te ondernemen, wat betekent dat je als bedrijf in relaties met klanten, leveranciers en andere partners oog hebt voor het evenwicht tussen economische prestaties enerzijds en de sociale en ecologische effecten daarvan anderzijds.

Als inkoper kan je een grote rol spelen in die doelstelling, want in deze functie heb je de regie over de toeleveringsketen in handen. Productie- en handelsketens worden alsmaar complexer. Weten waar grondstoffen vandaan komen, wat er speelt bij toeleveranciers en door wie producten worden vervaardigd, is erg belangrijk.

Arbeidsomstandigheden en milieukwesties bij leveranciers hebben uiteindelijk ook invloed op de duurzaamheid van uw bedrijf. Duurzaam aankopen creëert dan ook kansen: Steeds meer afnemers vragen om duurzame producten, en transparantie in de keten maakt u niet alleen minder kwetsbaar voor problemen, het maakt ook uw (marketing)verhaal geloofwaardiger en draagt bij aan een goede bedrijfsreputatie.

Tijdens deze sessie worden aan de hand van cases en voorbeelden de principes van duurzaam aankopen toegelicht, en krijgt u concrete tips en tools mee om zelf binnen uw bedrijf aan de slag te gaan rond duurzaam aankopen, en zo duurzaamheid binnen te brengen in de kern van uw business model.

Kostprijs

Voka-leden: €165.00
Niet-leden:   €195.00 (prijzen excl. BTW)

Locatie

Voka - Kamer van koophandel Vlaams-Brabant
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Organisator

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Extra informatie

https://www.voka.be/activiteiten/

Contactgegevens

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant
Tiensevest 170
3000 Leuven

Datum

13/11/2019