Bossennetwerkdag

Omschrijving

Programma

Uitnodiging Bossennetwerk
03/06/2006, 10u00, Vormingplus,
Reigerstraat 8, 9000 Gent
Thema: lokale verkiezingen en bos

Vorig jaar startte de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) vzw het Bossennetwerk op. Dit Bossennetwerk brengt lokale groepen samen die bezig zijn rond bedreigde bossen, zowel bestaande als nog aan te leggen bossen. Er zijn immers heel wat verenigingen rond bos bezig zijn, maar die kennen elkaar gewoon niet! Stel je voor wat die zouden kunnen bereiken met verenigde krachten. Meer informatie-uitwisseling over lokale dossiers, meer overleg voor een betere strategie, meer slagkracht voor lokale verenigingen, dat klinkt ons als muziek in onze oren!

Dit jaar focussen we de werking van het Bossennetwerk op de lokale verkiezingen van oktober. We staan stil bij de rol van gemeente- en provinciebesturen bij het bosbeleid. We overlopen ook het campagnemateriaal dat VBV aan de leden van het Bossennetwerk en geïnteresseerden ter beschikking stelt naar aanleiding van de verkiezingen. In de aanloop naar de verkiezingen plannen we trouwens ook een vijftal acties in Vlaanderen om de rol van bos onder de aandacht te brengen. Hiervoor werken we samen met organisaties uit het Bossennetwerk. Na de conclusies zijn er broodjes gratis verkrijgbaar, zodat we nog eens rustig kunnen napraten.

Verenigingen kunnen steeds lid worden van het Bossennetwerk, maar uw aanwezigheid op de jaarlijkse overlegvergadering van het Bossennetwerk is een meerwaarde voor u en ons.

Geïnteresseerd? Of meer informatie nodig?
Contacteer dan Rik De Vreese of Jasse Cnudde op het VBV-secretariaat (zie hieronder).

Praktisch
Inschrijven: voor 1 juni 2006 bij Wouter Van Gompel, Wouter.VanGompel@vbv.be of tel. 09/264.90.55. Gelieve te vermelden of u broodjes wenst om 13u (en eventueel op te geven of u vegetarisch bent of niet).
Datum en uur: Zaterdag 3 juni 2006, 10u00 tot 13u00
Plaats: VormingPlus, Reigerstraat 8, 9000 Gent
Wegbeschrijving op http://users.pandora.be/vormingplusgenteeklo/bereikbaarheid.htm
Neem de achteruitgang (Sint-Denijslaan) van het station Gent-Sint-Pieters, links op gaan, dan straat rechts nemen (Ganzendries). Na 100 meter in de Ganzendries, straat rechts (Reigerstraat) nemen.

Kostprijs

gratis

Locatie

Vormingplus, Reigerstraat 8, 9000 Gent
Gent
België

Organisator

Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw

http://www.vbv.be

Extra informatie

Contactgegevens

Jasse Cnudde
Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw
Geraardsbergsesteenweg 267
9090 Gontrode
Tel.: 09/264.90.55
Fax.: 09/264.90.92
E-mail: jasse.cnudde@vbv.be
Website:

Datum

03/06/2006