Atelier Carbon Footprint

Programma:

Woensdag 16/10/2019: klassikale opleidingssessie van 9u30-14u30

Hierin wordt na een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatverandering besproken wat de berekening en de reductie van de carbon footprint van de organisatie inhoudt. Er wordt overlopen welke gegevens de deelnemers dienen te verzamelen om de berekening van de carbon footprint van de eigen organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie krijgen de deelnemers een vereenvoudigd rekentool ter beschikking waarmee ze aan de slag kunnen om de carbon footprint van de eigen organisatie te berekenen.

Woensdag 10/12/2019: bespreking resultaten en actieplannen

Tijdens deze terugkomsessie is er persoonlijke begeleiding van de deelnemers bij de berekening en bij het opstellen van de plannen voor reductie van de Carbon Footprint. Per deelnemer wordt 1 uur begeleiding voorzien. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan een tweede datum afgesproken worden voor deze terugkomsessie, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft.

Kostprijs

Voka leden en niet-leden: € 500 (prijs excl. 21% btw). 

Om bedrijven te stimuleren CO2-besparende maatregelen te nemen, betaalt miK ,het milieu infopunt voor de kmo, na ontvangst van uw actieplan, € 250 terug.

Locatie

Voka Vlaams-Brabant, kantoor Vilvoorde

Medialaan  26, 1800 Vilvoorde

Organisator

Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Extra informatie

https://www.voka.be/activiteiten/

Voor dit atelier kan Voka een beroep doen op DVdB Consulting, een adviesbureau met een ruime ervaring in 'lean manufacturing', energieadvies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone ®.

Contactgegevens

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Datum

16/10/2019
10/12/2019