VN-ambassadeurs brengen bezoek aan VITO Remote Sensing

Het werkbezoek staat in het teken van de “Space Technologies for the SDGs" rond voedselzekerheid

In het kader van de European Space Policy Conference die op 23 en 24 januari in Brussel doorgaat, verwelkomt VITO een aantal VN-ambassadeurs. Dit werkbezoek heeft plaats bij de unit Remote Sensing van VITO en staat in het teken van de “Space Technologies for the Sustainable Development Goals” (SDGs), onder meer op  het vlak van voedselzekerheid.

Voedselzekerheid is één van de belangrijke pijlers binnen het duurzaam gebruik van de planeet en meer specifiek in SDG2 “End hunger, achieve food security and improved nutrition and promote sustainable agriculture” (Beëindig honger, bereik voedselzekerheid en betere voeding, en bevorder duurzame landbouw).

Dit bezoek geeft dan ook de gelegenheid om een aantal van VITO-expertises in de kijker te zetten, en in samenspraak te kijken waar we nog verder kunnen reiken ter verwezenlijking van de Sustainable Development Goals. Zo heeft VITO het Agriculture Stress Index System (ASIS) ontwikkeld, dat momenteel door de Wereld Voedsel Organisatie (FAO) wordt gebruikt. Dit systeem bepaalt wereldwijd droogtestress bij landbouwgewassen dat deel uitmaakt van FAO’s Systeem voor Vroegtijdige Waarschuwing (Early Warning System).

Naast de Belgische permanente vertegenwoordiger, de heer Marc Pecsteen de Buytswerve, verwelkomt VITO eveneens de ambassadeurs van  een tiental Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen bij de Verenigde Naties waaronder Tanzania, Argentinië en Brazilië. Als toonaangevend onderzoeks- en adviescentrum in cleantech en duurzame ontwikkeling wil VITO de transitie naar een duurzame samenleving versnellen. Toepassingen van remote sensing, circulaire economie, duurzame bouwmaterialen en smart cities zijn slechts een deel van de ervaring die VITO kan bieden in deze transitie. De Verenigde Naties zetten de globale toon met de Sustainable Development Goals, de doelstellingen die de wereld zich stelt richting 2030 om duurzame ontwikkeling te realiseren.

VITO maakt gebruik van dit bezoek om de VN-ambassadeurs te informeren over de G-STIC 2018 conferentie die later dit jaar zal doorgaan in Brussel, met focus op aardobservatie en geo-spatiale data.

Links

2018.gstic.org
remotesensing.vito.be

Meer info

Steven Krekels
Unit Manager Remote Sensing - VITO
steven.krekels@vito.be
Belgium +32 476 485 335

Geplaatst door

emis

Gepubliceerd op

26/01/2018