Primeur in België : De uitreiking van het eerste certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Prestatieladder aan Vialis Belgium

Al vanaf het begin is de sfeer in de feestzaal van San Marco Village feestelijk en vol verwachting. Na de verwelkoming is het stand up magician George Parker die op zijn eigen unieke manier, via trucs, via verhalen, iedereen meteen in verwondering brengt.  Via verschillende interacties wil hij iedereen anders laten kijken, een breder bewustzijn, meer openheid laten ontdekken. De waarheid, werkelijkheid  is niet altijd wat we met onze ogen zien !  Ook en vooral voor MVO is het belangrijk om meer openheid te creëren, meer te willen weten dan wat men ziet, nieuwe manieren en wegen te ontdekken, anders te communiceren. MVO moet een manier zijn om de kracht die in iedereen aanwezig is naar boven te halen.  Door allerlei omstandigheden zit die kracht soms heel diep verborgen maar als ze kan naar boven gehaald worden kan er heel veel positiefs gebeuren.  Een bundeling van die krachten in het bedrijfsleven, in alle gelederen van onze maatschappij creëert een vermogen dat prachtige realisaties kan teweegbrengen.

Vialis Belgium is het eerste bedrijf in België, dat het managementsysteem MVO Prestatieladder geïmplementeerd heeft. “Na 6 maanden lang en intensief werk is vandaag een grote beloning”, zo deelt de Business Unit Manager van Vilais Belgium, Pieter Schoevaerts, in zijn toespraak mee.

De Eerste Minister Yves Leterme feliciteert Vialis Belgium hiervoor en bewijst door zijn aanwezigheid het belang dat de overheid hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De Eerste Minister benadrukt dat het belang van duurzaamheid binnen de KMO’s toeneemt al sinds het Brundtland rapport van 1987. Volgens dhr. Leterme is Vialis een uitstekend voorbeeld van hoe een bedrijf met een duurzame visie prachtige prestaties kan neerzetten en meewerkt aan de verduurzaming van de toekomst voor de volgende generaties.

Na zijn speech reikte Eerste Minister Yves Leterme het eerste certificaat MVO Prestatieladder in België uit aan de General Manager van Vialis Belgium.

Tijdens het event werden ook de krachtlijnen van MVO benadrukt door  Bob Thienpondt van GCM-A en werd door Janneck Peersman van Kiwa Belgium uitgelegd op welke manier een certificering tot stand komt. De aspecten van een continue verbetering en de dynamiek op basis van de interactie met de stakeholders zijn de sleutelelementen binnen het MVO Prestatieladder management systeem.

In samenwerking met het onafhankelijk adviesbureau GCM-A en het certificatie bureau KIWA Belgium heeft Vialis Belgium het derde niveau van in totaal vijf MVO Prestatieladder niveaus gehaald. Dit is echt een bijzonder succes  om in zulke korte periode een MVO systeem te kunnen implementeren in de volledige procesketen van het bedrijf, dat ook in China stakeholders heeft.

Tot slot van het event konden alle gasten met de vertegenwoordigers van Vialis Belgium deze heuglijke gelegenheid vieren bij een glaasje cava en een hapje. Kiwa Belgium, Vialis Belgium en GCM-A zijn van mening dat het behalen van dit certificaat voor de eerste keer in België een unieke gelegenheid is om dit breed kenbaar te maken en op die manier MVO in Vlaanderen, in België, een boost te geven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een systematisch en continu proces waar de onderneming vrijwillig de economische, milieu- en sociale overwegingen in de gehele bedrijfsvoering aanpakt, waarbij overleg met alle stakeholders essentieel is. De MVO Prestatieladder is een internationaal erkend en certificeerbaar managementsysteem op 5 niveaus waarmee MVO geïmplementeerd wordt. Het certificaat is een bewijs van het continue streven naar verbetering inzake én People én Planet én Profit.

 

Voor meer informatie en foto’s gelieve contact op te nemen met:

Mevr. Greet Ceulemans
Tel: 03 491 95 60
E-mail: info@gcm-a.be 

GCM-A bvba
Onafhankelijk adviesbureau
Berlarij 104  -  2500 Lier
Telefoon: +32 3 491 95 60
Fax: +32 3 491 95 69

Geplaatst door

Gepubliceerd op

04/04/2011