19/10/2015

WEDSTRIJD “1001 ideeën - Red de biodiversiteit!”

Back to article overview
Heb je innovatieve en originele ideeën om met respect voor de planeet te gaan leven? Neem dan deel aan deze wedstrijd en probeer om één van de vele prijzen te winnen!

De biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en micro-organismen op aarde. Ze zorgt voor voedsel, zuurstof, geneesmiddelen, bouwmaterialen, zuivere lucht en water, net als ontelbare andere broodnodige diensten. Deze unieke levensbron is in gevaar. Verschillende soorten verdwijnen aan een ongeziene snelheid.

Actie voor biodiversiteit is nu nodig, en jij bent aan zet! Stuur ons tot 10 april jouw actietips door. Een duidelijke uitleg over het nut van je actietip speelt in je voordeel. En een originele presentatie (strip, film, knutselwerk, ...) is helemaal het einde! Je kan inspiratie opdoen in de bestaande 366 tips voor de biodiversiteit, maar opgelet: we verwachten van jou namelijk vooral nieuwe ideetjes!

1001_NL

Je kan zowel individueel als in groep (vanaf 3 personen) deelnemen. Iedereen kan deelnemen, ongeacht zijn of haar leeftijd. De jury zorgt ervoor dat iedereen evenveel kans maakt, zowel de (zeer) jonge kandidaten boordevol gekke ideetjes als de meer ervaren natuurkenners.

Help ons ook om de wedstrijd te verspreiden:

Bron: © 2015 - FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu