15/09/2016

Vernieuwde Netheidsnetwerk pakt zwerfvuil aan

Back to article overview

Het Netheidsnetwerk helpt Vlaanderen proper te houden. Dit jaar breidde het netwerk uit tot een diverse groep met werknemers van de OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Een uniek samenwerkingsverband met grote ambities.

Zwerfvuil en sluikstorten de wereld uit helpen: daar streeft het Netheidsnetwerk naar. De cijfers spreken voor zich: jaarlijks wordt er zo’n 17.500 ton zwerfvuil opgeruimd in Vlaanderen. Goed voor een totale kost van ruim 60 miljoen euro. Dat is al snel 10 euro per inwoner per jaar. Hoge cijfers dus, die naar beneden moeten. Het Netheidsnetwerk wil tegen 2018 een effectieve daling van het zwerfvuil bereiken.

Tien medewerkers van de OVAM, Fost Plus en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) telt het Netheidsnetwerk intussen. Ze helpen lokale besturen en Vlaamse domeinbeheerders om hun zwerfvuilbeleid te verbeteren. Daarnaast zullen ze verenigingen, scholen, bedrijven en burgers sterker betrekken bij de strijd tegen zwerfvuil en hen beter ondersteunen.

Kriebelt het om aan de slag te gaan en uw terreinen properder te maken? Teken dan hier in op een coachingtraject bij het Netheidsnetwerk: www.indevuilbak.be/nieuws/indevuilbak-voor-uw-gemeente

Meer weten over onze aanpak? Surf naar http://www.indevuilbak.be/.

Bron: OVAM