03/03/2017

Openbaar onderzoek en infomarkt waterhuishouding Zwinomgeving

Terug naar artikeloverzicht

Van 1 tot en met 30 maart loopt een openbaar onderzoek over het landinrichtingsplan Nieuwe Watergang. Op 15 maart heeft een infomarkt plaats in CC Scharpoord, Maxim Willemspad 1 in Knokke-Heist. 

Naar aanleiding van de uitbreiding van het Zwin zijn ook voor de omgeving van het Zwin terreinwerken nodig. De plannen voor de terreinwerken zijn gebundeld in het landinrichtingsplan “Nieuwe Watergang” van de Vlaamse Landmaatschappij. De meeste werken beschreven in dat plan zijn bedoeld om verzilting van het grond- en oppervlaktewater, overstromingsschade en droogte in de uitgebreide Zwinomgeving te voorkomen. Over het plan loopt van 1 tot en met 30 maart een openbaar onderzoek. In die periode kunt u alle documenten inkijken in het gemeentehuis van Knokke-Heist en op www.knokke-heist.be of via de projectfiche Nieuwe Watergang op deze website. Iedereen kan opmerkingen, suggesties of bezwaren indienen.

Op 15 maart heeft in de Scharpoord een infomarkt plaats. Medewerkers van de Vlaamse Landmaatschappij, de Vlaamse Milieumaatschappij en de gemeente Knokke-Heist geven er uitleg over:

  • de geplande werken van het landinrichtingsplan Nieuwe Watergang
  • de bouw (die al aan de gang is) van het nieuw pompgemaal voor de afwatering van de Zwinnevaart en de Isabellavaart.
  • het afkoppelen van het hemelwater van de rioolaansluiting van de huizen in de omgeving van de Paulusvaart.

Meer info: wim.vanisacker@vlm.be.

 

Bron: de Vlaamse Milieumaatschappij