10/08/2020

Laatste kans voor doe-het-zelvers om een energiepremie te krijgen voor dakisolatie

isolatie_woning
Terug naar artikeloverzicht

Onder het motto: hou je woning koel in de zomer mag dakisolatie in geen enkele woning ontbreken. Goed geïsoleerde daken, muren, en ramen met hoogrendementsglas houden de warmte ’s zomers buiten, vooral als de zon erop staat. Goed isoleren is niet alleen fijn voor de juiste temperatuur in de zomer. Ook in de winter doe je er voordeel mee: je gebruikt veel minder energie voor je verwarming en je huis is een stuk warmer en dus comfortabeler.

Nog tot eind 2020 (eindfactuur aankoop isolatiemateriaal in 2020) kan je als doe-het-zelver een energiepremie krijgen als je je dak zelf isoleert. De Vlaamse Regering besliste onlangs dat deze premie voor doe-het-zelvers vanaf 2021 verdwijnt. De premie bedraagt 2 euro per m². De isolatie moet een Rd-waarde behalen van minstens 4,5 m²K/W. De premie zelf vraag je aan bij de netbeheerder Fluvius. Ook wie isolatiewerken uitvoert via een aannemer kan hiervoor een premie krijgen.

In 2021 geven de netbeheerders nog premies voor werken uitgevoerd door een aannemer in bestaande woningen. Dit voor onder andere dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp en warmtepompboiler. Er komt ook een nieuwe premie voor zonnepanelen. Voor nieuwe eigenaars wordt een energielabelpremie ingevoerd. Voor beschermde eigenaars wijzigt er vooral iets aan de premie voor verwarmingsketels. 

Meer info over de energiepremies in 2021 (onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de Vlaamse Regering).

 

 

Bron: Energiesparen.be, Vlaamse overheid