Intrekking leveringsvergunning elektriciteitsleverancier Belpower

Gepubliceerd op 14/05/2018

De VREG beslist dat de elektriciteitsleverancier Belpower niet meer voldoet aan de voorwaarden om elektriciteit te leveren op het Vlaamse distributienet. Belpower heeft al geruime tijd financiële problemen. Dit had onder meer te maken met aanhoudende problemen om facturen voor hun klanten op te maken.

“Bij deze beslissing gingen we niet over één nacht ijs”, zegt woordvoerder Dirk Van Evercooren. “We geven hiermee nu een duidelijk signaal dat Belpower niet voldoet aan de voorwaarden om een leveringsvergunning te hebben.”

Wat is het gevolg?

Klanten van Belpower vallen hierdoor zeker niet zonder elektriciteit, ook niet als ze elektrisch verwarmen. Belpower levert verder in Vlaanderen op basis van zijn leveringsvergunning in een ander gewest in België. Dit is zo voorzien in het Energiedecreet, de wetgeving op de Vlaamse energiemarkt, en dit als omzetting van een Europese richtlijn.

Wat kunnen klanten van Belpower nu doen?

Ze hebben twee mogelijkheden. Ofwel blijven ze klant bij Belpower, ofwel kiezen ze een andere elektriciteitsleverancier naar keuze. Welke optie ze ook kiezen, dit heeft nu geen invloed op de energievoorziening. Ze blijven elektriciteit krijgen.


Via de V-test kunnen gezinnen en KMO’s alle energiecontracten in Vlaanderen vergelijken: www.vtest.be

U vindt de beslissing van de intrekking via BESL-2018-08.

Klanten van Belpower die vragen hebben, kunnen terecht op de website van de VREG: https://www.vreg.be/nl/belpower-qa

 

Bron: © 2018 VREG