10/06/2016

Barometer groene energie: nieuwe cijfers en evoluties

Back to article overview

Het Vlaams Energieagentschap brengt voortaan alle recente gevalideerde cijfers over groene energie in Vlaanderen samen in een handig overzicht op www.energiesparen.be/barometer. Elk cijfer wordt aangevuld met interactieve grafieken (in verschillende formaten voor wie ze op een website of in drukwerk wenst te verwerken), ideaal dus voor wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkeling van groene energie in Vlaanderen.

Dat het belang van zonne-energie en windenergie in Vlaanderen stijgt, wist u misschien al. Maar wist u ook dat het grootste deel van de Vlaamse groene energie bio-energie is en dat we in Vlaanderen ondertussen ongeveer 61% van onze doelstelling hernieuwbare energie behalen?

Momenteel zijn 243.976 Vlaamse daken van zonnepanelen voorzien om groene stroom op te wekken en 63.268 zonneboilers zorgen voor warm water. Al 17.735 gebouwen worden verwarmd met een warmtepompinstallatie die warmte uit de lucht of de bodem recupereert. Om de evoluties te zien, kan u de icoontjes op www.energiesparen.be/barometer aanklikken.

Bron: Vlaams Energieagentschap