Webinar - Duurzaam wonen – welke verbeteringen beoogt de Commissie rond energie- en materialenprestaties van gebouwen?

Terug naar filteroverzicht

Op dinsdag 25 januari 2022 organiseren Minaraad en VLEVA een webinar, waarin zowel het recente voorstel voor herziening van de richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) als het nakende voorstel voor herziening van de verordening bouwproducten aan bod komen.

Met deze herzieningen  wil de Europese Commissie de regels voor bouwproducten en de energieprestatie van gebouwen in overeenstemming brengen met de Europese Green Deal en het gebouwenpark tegen 2050 CO2-vrij maken. Verder is de herziening van de verordening bouwproducten een van de vervolgstappen op het Europese Actieplan Circulaire Economie, en zal ze voorzien in een kader voor milieu- en circulariteitseisen voor bouwproducten en op die manier bijdragen aan een grotere energie- en materiaalefficiëntie van gebouwen. 

De Europese Commissie verzorgt twee keynotes. Hiervoor verwelkomen we Stefan Moser, Head of Unit Gebouwen en producten (DG Energie) en de heer Hein Bollens, Deputy Head of Unit binnen DG GROW. 

Vooraf trakteren we je op een korte sessie waarin je een update krijgt over de prioritaire Europese energie-, klimaat- en milieudossiers door Marjan Decroos (milieu-attaché departement Omgeving/VV EU) en Jorre De Schrijver (energie-attaché VEKA/VV EU).

Zorg ervoor dat ook u helemaal mee bent met het Europese beleid rond energie- en materialenprestaties van gebouwen!

Deadline voor inschrijven: 23 januari 2022 - Een dag vooraf krijgt u via mail een link naar het event.

Klik hier voor het volledige programma en inschrijving

 


Alle modules in deze reeks

Contactgegevens:
Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad) Havenlaan 88 - bus 15 1000 Brussel België
Datum:
25/01/2022
Geplaatst door:
Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad)
Locatie: