Module 4: Energiebeheer en -beleid - opleiding Energie-efficiëntie in de industrie

Terug naar filteroverzicht

opleiding Energie-efficiëntie in de industrie

Energie-efficiëntie op een industriële schaal zal een belangrijke bijdrage moeten leveren en vormt een speerpunt voor de introductie van meer hernieuwbare energie op
wereldschaal. Dit houdt echter een mix van technologische aspecten in. Het overzicht bewaren zodat deze inspanningen in een maximaal effect ressorteren, is dan ook heel belangrijk.

Deze opleiding biedt zo’n overzicht aan en zal u wegwijs maken in de mogelijkheden om de energie-efficiëntie in uw bedrijf te verhogen. Verschillende topics komen aan bod: van warmte en elektrische arbeid, energie opslag en procesregeling en de economische en beleidscontext van energie. Ieder onderwerp start met de fundamentele wetmatigheden om
de technische ontwikkelingen te onderbouwen en eindigt met industriële voorbeelden.

Na het volgen van deze opleiding zullen de deelnemers een degelijke basis hebben om de mogelijkheden en haalbaarheid van energie-efficiënte maatregelen te beoordelen.

De laatste module trekt de cursus open naar energie management en energie economie. Technisch interessante projecten worden soms onhaalbaar door het niet juist positioneren in een beleid.
Eerst wordt alles gekaderd in het Vlaams, Europees en globaal klimaatbeleid. Dag twee bespreekt energiemanagement, vervolgens worden project management en financieel beheer behandeld.

Ook flexibiliteit en monitoring van energiesystemen komen aan bod. We sluiten de cursus af met een lesdag omtrent digitalisatie, datamanagement en IOT.

De lessen vinden plaats op 28 februari, 6, 13 en 27 maart 2024, telkens van 16u tot 21u. Alle info vindt u op www.ugain.ugent.be/EEI


Bijlagen:

eei2023.pdf


Alle modules in deze reeks

Contactgegevens:
UGain - UGent Academie voor Ingenieurs - Universiteit Gent Technologiepark 60 9052 Zwijnaarde België
Datum:
28/02/2024 , 13/12/2023, 24/01/2024
Geplaatst door:
UGain - UGent Academie voor Ingenieurs - Universiteit Gent
Locatie:
gebouw 60, Technologiepark Zwijnaarde