Milieucoördinator A

Terug naar filteroverzicht

Waarom dit thema?

Zoekt u expertise in het kluwen van de milieuwetgeving? Worstelt u met milieufiscaliteit en subsidies? Moet uw omgevingsvergunning aangevraagd of herzien worden? Wat met afvalwater, luchtemissies en ISO14001? Wilt u energie binnen de productie besparen? Deze opleiding maakt u wegwijs in deze en nog veel meer thema's.

Elk bedrijf dat volgens de indelingslijst van bijlage 1 van VLAREM II is ingedeeld in de eerste klasse, is overigens verplicht een milieucoördinator aan te stellen. Deze erkende opleiding biedt u de mogelijkheid om aan deze wettelijke verplichting te voldoen.
 

Waarom deze opleiding?

Deze opleiding is door de Vlaamse Overheid erkend als beroepskwalificerend traject. Dit duidt aan dat onze opleiding u optimaal voorbereid op de dagdagelijkse uitdagingen van deze functie. Hiermee zijn we uniek in Vlaanderen.

De inrichters van deze opleiding en de docenten weten door hun dagelijkse praktijkervaring dat bedrijfsinterne milieuzorg geen zaak is van één persoon. De milieucoördinator kan de bedrijfsinterne milieuzorg slechts organiseren als het thema ingang krijgt in de diverse facetten van de bedrijfsvoering zoals inkoop, projectbeheer, audits, enz... Wij bieden u die toegang via een integrale aanpak!

In deze opleiding koppelen we de theorie aan de praktijk. Zo doe je zelf in groep een audit bij een bedrijf op basis van ISO 14001. 

Daarnaast zorgt het eindwerk ervoor dat u nog voor het einde van de opleiding een milieu issue kunt aanpakken onder begeleiding van een expert. Amelior selecteert namelijk een promotor voor u die door en door vertrouwd is met de door u gekozen problematiek.

Deze opleiding is erkend binnen het kader van het Vlaams Opleidingsverlof. Hierdoor kan u werkgever (een deel) loon terugvorderen van de Vlaamse overheid voor de uren waarop u aanwezig bent in de les.
 

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor wie als milieucoördinator niveau A aan de slag wil en daartoe aan het wettelijke opleidingsniveau moet voldoen.

Maar ook voor de mensen/organisaties die zelf een degelijk en effectief milieubeleid willen uitbouwen (bv. productieleiders, diensthoofden, directeurs, stafmedewerkers, interne auditors, ...).

Kortom, een ideale opleiding voor al wie een goed onderbouwd advies wil kunnen geven omtrent het milieubeleid op diverse niveaus binnen de organisatie.

 

Inhoud

Deze langlopende opleiding (250u) is bedoeld voor wie als milieucoördinator niveau A aan de slag wil en daartoe het wettelijke opleidingsniveau dient te behalen. 
Tijdens de opleiding worden de milieuproblematiek, ecotoxicologie, milieurecht, milieubeleid, milieuzorgsystemen en milieutechnologie besproken (conform met de VLAREL bijlage 2). Na het succesvol afleggen van beide examens en de eindwerkverdediging krijgt u het diploma Milieucoördinator Niveau A.

 

Data: Deze opleiding gaat van start op donderdag 11 februari 2021. De lessen vinden plaats van 14u tot 17u30 en/of van 18u tot 21u30. 

Locatie: Serwir hotel - Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas

Organisator: Amelior

Prijs: 3900 euro.

Extra informatiehttps://www.amelior.be/nl/opleidingen/milieucoordinator-a

Contactgegevens:
Amelior Beneluxpark 1 8500 Kortrijk Tel: 056/23.20.60
Datum:
11/02/2021
Geplaatst door:
Amelior
Locatie:
Hotel Serwir - Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas