H2O - Het Blauwe Goud als duurzaam systeem

Terug naar filteroverzicht

Op donderdag 26 januari 2023 organiseren Minaraad en VLEVA een webinar dat inzoomt op waterbeleid en het belang van een systeembenadering om de uitdagingen inzake watermanagement in de verschillende sectoren aan te pakken.

Voorafgaand aan deze diepte-sessie over water trakteren we u op een korte sessie waarin u een update krijgt over de prioritaire Europese energie-, klimaat- en milieudossiers door Marjan Decroos (milieu-attaché departement Omgeving/VV EU) en Thomas De Paepe (energie-attaché VEKA/VV EU).

Vervolgens krijgt U een toelichting van de recente voorstellen van de Europese Commissie voor waterbeleid door o.a. Hans Stielstra, (Adjunct-hoofd eenheid Duurzaam zoetwaterbeheer DG Milieu), voor de herziening van de lijsten van waterverontreinigende stoffen die in oppervlakte- en grondwater strenger moeten worden gecontroleerd, en de herziening van de richtlijn stedelijk afvalwater. De voorstellen vormen een belangrijke stap voorwaarts om de schadelijke verontreiniging van het milieu/water uiterlijk tegen 2050 tot nul terug te dringen, dit overeenkomstig de Europese Green Deal.

Aansluitend brengt Dirk Halet (Vlakwa) een inspirerende bijdrage rond systeemdenken in waterbeleid en -management. We sluiten de webinar af met een paneldebat

Klik hier voor het programma en inschrijving


Alle modules in deze reeks

Contactgegevens:
Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad) Havenlaan 88 - bus 15 1000 Brussel België
Datum:
26/01/2023
Geplaatst door:
Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad)
Locatie:
webinar