Bijscholing milieucoördinatoren en energiemanagers

Terug naar filteroverzicht

Waarom dit thema?

Milieuwetgeving, milieumanagementsystemen, milieu- en crisiscommunicatie, milieutechnologie, kosten/batenanalyse voor milieuprojecten, monitoring en statistiek, … Allemaal thema’s waarin de milieucoördinator zich als een vis in het water moet voelen. De milieucoördinator dient te beschikken over kennis en vaardigheden om zijn taken in te vullen van rapporteur, adviseur, coach, controleur, … en dit binnen de bedrijfscultuur.

De taak van een energiemanager is niet minder omvangrijk. Stijgende energieprijzen en strenger wordende milieueisen maken de aandacht voor energie in administraties en industrie actueel. Bovendien is de energiewetgeving in volle evolutie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het belang van energiemanagement binnen de organisatie heel wat gegroeid is.

Via periodieke updates waarbij we een mix van informatie (managementsystemen, technologie, wetgeving, economie) en vaardigheden (coaching, communicatie) aan bod laten komen, wil Amelior de milieucoördinatoren en energiemanagers maximale ondersteuning bieden.
 

Waarom deze opleiding?

Voor elke geselecteerd thema zoekt Amelior een expert die een theoretische achtergrond combineert met de dagdagelijkse praktijk. 

We willen weten wat u bezighoudt als milieuprofessional of energiemanager. Neem contact op met ons indien u een onderwerp wenst aan te brengen.

 

Voor wie?

Deze opleiding is op maat van milieucoördinatoren en energiemanagers, maar is eveneens uitermate interessant voor preventieadviseurs en kwaliteitsmanagers die zich multidisciplinair wensen te ontwikkelen.

Uiteraard zijn ook alle andere geïnteresseerden uit bedrijven en instellingen van harte welkom! 

 

Programma

  • De nieuwe, meest recente milieuwetgeving - Tom Malfait, LDR advocaten
  • Implementatie energiemanagement systeem (meten = weten) Een praktijkvoorbeeld - Dirk Vanhee, Lawter
  • In de praktijk toegepaste ex-situ en in-situ bodemsaneringstechnieken - Hilde Decuyper, A+E Consult
  • “Hoe circulair is de Belgische kunststofsector?” - Saskia Walraedt, Essenscia

 

Kostprijs: 660 euro.

Locatie: Biznis hotel - Zelebaan 100, 9160 Lokeren

Organisator: Amelior

Extra informatiehttps://www.amelior.be/nl/opleidingen/bijscholing-milieucoordinatoren-en-energiemanagers

Contactgegevens:
Amelior Beneluxpark 1 8500 Kortrijk België
Datum:
12/11/2020
Geplaatst door:
Amelior
Locatie:
Biznis hotel - Zelebaan 100, 9160 Lokeren