
Contact
Omschrijving activiteiten
Producten en diensten
- afval
- ophalen en verwerven
- afvalstoffen
- afvalwaterslib
- huishoudelijk afval
- kadavers en dierlijk afval
- mest
- afvalstoffen
- verwerken en recyclage
- afvalstoffen
- dierlijke afvalstoffen
- anaërobe digestie
- mest
- biologische N-verwijdering uit mest
- composteren mest
- drogen mest
- H2S verwijderen biogas
- indampen mestvloeistof
- mechanische scheiding mest
- biologische behandeling mestvloeistof
- plantaardig afval
- bodemverbeterend middel uit plantaardig afval
- RDF
- kleinschalige verbranding(WKK)
- dierlijke afvalstoffen
- compostering
- technieken
- anaerobe digestie met nacompostering
- toepassen bodemverbeterend middel
- technieken
- opwerking
- opwerken en gebruik als biobrandstof
- afvalstoffen
- ophalen en verwerven
- water
- slibbehandeling
- slibstabilisatie
- anaëroob
- anaërobe vergisting
- anaëroob
- slibstabilisatie
- waterzuivering
- biologische zuivering
- anaërobe micro-organismen
- anaërobe reactor
- anaëroob korrelslib
- UASB
- anaërobe micro-organismen
- biologische zuivering
- slibbehandeling
- diensten
- advies
- duurzame ontwikkeling
- energietechnologie
- energiewetgeving
- milieutechnologie
- milieuwetgeving
- subsidies
- vergunningen
- educatie
- energie
- milieu
- veiligheid
- preventie
- afvalpreventie
- beste beschikbare technologie
- levenscyclusanalyse
- advies
- energie
- energieadvies
- beleidsstudies
- hernieuwbare energie
- biomassa
- biogas
- verbrandingsinstallaties
- mest
- stortgas
- verbrandingsinstallaties
- biogas
- biomassa
- WKK
- studie en advies
- energieadvies
Extra info
Kenniscentrum
Biogas-E vzw wenst een onafhankelijk kenniscentrum te zijn met betrekking tot alle aspecten (technologisch, economisch, wetgevend, sociaal, ecologisch) van anaerobe vergisting. Door nauw samen te werken met verschillende instellingen houdt Biogas-E een stevige voet in de praktijk.
Biogas-E bereikt zijn doelpubliek via de verspreiding van nieuwsbrieven en publicatie van artikels op eigen website. Twee maal per jaar komt het Biogas-E magazine uit, waarin de belangrijkste topics binnen de sector worden uitgelicht. Jaarlijks publiceert Biogas-E het voortgangsrapport, waarin de huidige toestand en de verwachtingen voor anaerobe vergisting in Vlaanderen worden beschreven. Daarnaast tracht Biogas-E met vele andere publicaties en brochures in te gaan op specifieke aandachtspunten en knelpunten binnen de sector.
Netwerking en Vorming
In 2014 startte Biogas-E met een ledenwerking. Dankzij de ledenwerking slaagt Biogas-E erin een netwerk uit te bouwen van de belangrijkste belanghebbenden binnen de biogassector in Vlaanderen. Via lesavonden en excursies tracht Biogas-E exploitanten, leveranciers, overheden, studenten en andere geïnteresseerde samen te brengen voor boeiende discussies omtrent actuele thema’s in de sector. Om het anderhalf jaar organiseert Biogas-E het Vlaams Vergistingsforum, een congres waarin alle relevante thema’s betreffende biogasproductie aan bod komen. Het Vlaams Vergistingsforum is inmiddels een vaste waarde binnen de sector en uniek in zijn soort.
Projectwerking
Biogas-E volgt technologische innovatie op binnen de sector via de coördinatie van en deelname aan verschillende onderzoeksprojecten. Meer informatie over onze lopende en afgelopen projecten is te raadplegen op onze projectpagina.
Beleidsondersteuning
Vanuit onze kennis en ervaring tracht Biogas-E ook de overheid op een objectieve manier te informeren om de ontwikkeling van anaerobe vergisting in Vlaanderen te stimuleren. Biogas-E tracht vanuit eigen ervaring en het raadplegen van relevante stakeholders de invloed van wijzigende wetgeving op de sector in te schatten.
Sectoropvolging
Op jaarlijkse basis publiceert Biogas-E een voortgangsrapport waarin de huidige toestand en de verwachtingen voor anaerobe in Vlaanderen worden beschreven. De belangrijkste statistieken, zoals het aantal biogasinstallaties, de hoeveelheid groene stroomproductie en hoeveelheid groene warmteproductie, komen aan bod in het rapport. Het voortgangsrapport is gratis beschikbaar voor onze leden. Niet-leden kunnen het rapport verschaffen tegen betaling.
Eerstelijnshulp en advies
Biogas-E vzw is een neutraal aanspreekpunt waar alle mogelijke partijen welkom zijn voor onafhankelijke informatieverstrekking. Het heeft een dan ook unieke positie binnen de sector en verbindt diverse stakeholders.