10/16/2019 - 00:00

Sorteert u al pmd in uw bedrijf?

Terug naar artikeloverzicht

Bedrijven nemen heel wat initiatieven om duurzamer te worden. Ze denken aan een elektrisch wagenpark, investeren in zonnepanelen en houden hun energieverbruik nauwlettend in het oog. Toch zien ze nog al te vaak eenvoudige maatregelen over het hoofd. Pmd sorteren op de werkvloer is er daar één van.

Sorteren, dat is toch logisch?

25 jaar na de introductie van de blauwe pmd-zak is sorteren de norm geworden in de Belgische huishoudens. Thuis sorteert zo goed als iedereen. Op de werkvloer loopt het helaas niet zo’n vaart. Er zijn nog heel wat bedrijven waar nog niet wordt gesorteerd, terwijl het wel al een aantal jaren wettelijk verplicht is. Dat is jammer, want op de werkvloer komen best wel wat verpakkingen vrij die perfect gerecycleerd kunnen worden en nu verloren gaan in het restafval. Denk maar aan plastic flesjes en blikjes.

Bijdragen aan de circulaire economie

Pmd sorteren is dan ook een mooie opportuniteit voor bedrijven om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. Goed voor het milieu, want hoe meer we sorteren, hoe meer we kunnen recycleren. Sorteren is bovendien relatief gemakkelijk in te voeren op de werkvloer. De meeste mensen kennen het systeem en de investering is vrij beperkt.

Welkomstpremie

Bedrijven kunnen ook op heel wat hulp rekenen. Zo kunnen ze bij de erkende afvalophalers voor operationele afspraken terecht en bij Fost Plus voor advies, gratis stickers en affiches.

Sinds kort is er een welkomstpremie van 75 euro voor bedrijven die starten met het sorteren van pmd en voor de ophaling een contract afsluiten met een erkende afvalpartner van Fost Plus. Waar wacht u nog op?

Alle informatie en voorwaarden vindt u op www.desorteerwinkel.be.

Andere nuttige info over sorteren bij bedrijven vindt u in onze digitale brochure.

 

Bron: De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, Vlaamse Overheid