19/05/2014

BREF CWW (common waste water and waste gas treatment) – finale draft beschikbaar

afvalwater
Back to article overview

In navolging van de Final Meeting en de discussie betreffende de BBT en BBT GEN’s voor emissies naar water (Sevilla, 10-13/12/13) heeft het EIPPCB de finale draft van de BREF CWW beschikbaar gesteld. Naast de conclusies van de Final Meeting zijn hierbij ook de split views vanwege een aantal lidstaten met betrekking tot BBT-GEN’s zwevende stoffen, stikstof totaal en zink enerzijds en het ontbreken van BBT-GEN’s voor luchtemissies anderzijds in rekening gebracht.

Tot en met 23/05/2014 hebben de leden TWG nog een laatste keer de mogelijkheid om commentaren te formuleren bij het finaal voorstel met focus op de aanpassingen conform de aangeleverde informatie/commentaren in de periode van de herziening, de besluiten van de Final Meeting en de acties naar aanleiding van de onderbouwde split views. In deze fase van de herziening van de BREF CWW worden geen discussies meer geopend/heropgestart.

Het EIPPCB zal de herziening van de BREF CWW in de komende weken/maanden afwerken zodat deze dit najaar besproken kan worden op het Art. 13 Forum overleg.

Meer informatie is beschikbaar via an.derden@vito.be